Buitenboordmotoren
Elektromotoren

- MinnKota
- Motorguide

Vis- en toerboten
Accu's en laders
Dieptemeters/visvinders
Reparatie/onderhoud
Bootaccessoires
Aanbiedingen
Occasions
Adres/contact

ENSINK WATERSPORT

Motorguide onderscheidt zich door een zeer grote betrouwbaarheid en goede onderdelenbeschikbaarheid. Ook zijn onderdelen op component niveau leverbaar terwijl bij concurrerende merken vaak bij een versleten potmeter gelijk het hele moederboord vervangen dient te worden, wat meestal enige honderden euro's kost. Verder is door de hogere draaisnelheid van de motor een hogere snelheid haalbaar.

Thruster electromotoren.

Thruster motoren worden door Motorguide geproduceerd en zijn technisch dan ook identiek. Het verschil tussen een Thruster en een Motorguide is vooral cosmetisch. Zo is de kop wat minder fraai vormgegeven, de schacht is van hoorwaardig aluminium i.p.v. roestvrijstaal, de knoppen in/aan het metalen bracket zijn eenvoudiger vormgegeven en vooral, het prijskaartje is lager.

De 30 en 36 Lbs modellen zijn altijd kortstaart (30'), de 46 Lbs is zowel met een 30' als een 36' schacht leverbaar. De 54 Lbs versie is alleen met een 36' schacht leverbaar. Alle Thruster motoren hebben dezelfde standenschakelaar als de Motorguide motoren dus 5 snelheden vooruit en 2 achteruit.

Motorguide zoetwater motoren met standenschakelaar.

Motorguide levert vier modellen met standen snelheidsregeling, 5 snelheden vooruit en 2 snelheden achteruit. De 30 Lbs motor wordt met een 30' schacht (kortstaart) geleverd, alle andere modellen met een 36' schacht (langstaart). Net als de Thruster motoren hebben alle Motorguide motoren een metalen bracket. Bij Motorguide zijn echter wat luxere knoppen en bouten gebruikt, is de schacht van roestvrijstaal en de 54 Lbs motor heeft een teleskopisch handvat (zie afbeelding). De Motorguide motoren draaien (net als de Thruster motoren) met een relatief hoge snelheid waardoor ze potentieel ook een hogere snelheid kunnen halen dan veel andere merken. Ook is een zeer hoogwaardige lak gebruikt waardoor corrosie aan de motor geminimaliseerd wordt.

Motorguide zoetwater motoren met traploze snelheidsregeling.

Motorguide levert twee modellen met traplozesnelheidsregeling. Een 12V 54 Lbs motor en een 24V 82 Lbs motor. Enige jaren geleden zijn deze motoren technisch geheel nieuw ontworpen. Nu zit alleen de potmeter nog in de kop van de motor. Alle electronica zit onderin het motorblok verwerkt. Hierdoor is niet alleen een betere koeling bereikt maar treedt ook geen storing op bij dieptemeters. De roestvrijstalen schacht is ongelofelijk sterk en blijft vele jaren mooi. De zwaar uitgevoerde metalen bracket is voorzien van een snelklem waarmee de motor geborgd wordt en de motor eenvoudig boven het watr vericaal gehouden wordt als men zich een stukje verplaatst met de benzinemotor. Verder hebben de traploze motoren een anode in de vin om corrosie te minimaliseren. Beide modellen zijn voorzien van een teleskopisch handvat.

De traploze modellen zijn relatief eenvoudig afstandsbediend te maken. Hierdoor kunnen ze ook goed gebruikt worden in een boot met een console. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Motorguide zoutwater motoren.

Motorguide levert twee modellen in zoutwateruitvoering. Een 12V 46 Lbs sterke motor met standenschakelaar, vergelijkbaar met de Motorguide FW46HT, en een 12V 54 Lbs motor met traploze snelheidsregeling, vergelijkbaar met de FW54HTV. De zoutwatermotoren zijn echter voorzien van een extra anode aan de schacht en alle schroeven en bouten zijn van RVS. Verder is het meest opvallend dat ze in het wit zijn uitgevoerd.

De SW46HT wordt met een 36' schacht geleverd en de SW54HTV met een 42' schacht.