Buitenboordmotoren
Elektromotoren

- MinnKota
- Motorguide

Vis- en toerboten

Accu's en laders

Dieptemeters/visvinders

Reparatie/onderhoud
Bootaccessoires
Aanbiedingen
Occasions
Adres/contact

ENSINK WATERSPORT

Elektrische buitenboordmotoren vind je momenteel van vele merken in allerlei prijsklassen. Wij hebben ervoor gekozen om uitsluitend voor de twee grootste Amerikaanse merken te kiezen. MinnKota en Motorguide hebben beide hun betrouwbaarheid bewezen. Ze zijn wellicht iets duurder dan de vele B-merken maar door maar een paar tientjes meer uit te geven heeft u wel een heel betrouwbare motor. Vaak leidt een kleine besparing tot een verloren visdag of einde watersport op vacantie.

Teneinde klachten achteraf te voorkomen hebben wij ons assortiment derhalve beperkt tot 's Werelds grootste twee merken. Mocht er dan onverhoopt een storing optreden, dan hebben deze merken een goede beschikbaarheid mbt onderdelen. Veder bieden deze krachtbronnen een hoog rendement waardoor u langer met een lading kunt varen.

MinnKota biedt zeer veel heel doordachte modellen en heeft voor elk gebruik een passende oplossing. Recreanten zullen veel voor de endura serie kiezen. Vissers daarentegen hebben keuze uit de Traxxis modellen (vervangt per 2009 de Maxxum serie), de Vector 3X serie, de Vantage en diverse boegmotoren welke meestal voorzien zijn van een automatische sturing gebaseerd op een kompas. Hierdoor houdt de motor zelf een richting aan terwijl u vist. De effectieve vistijd neemt hierdoor enorm toe, vooral op groot, open water.

Motorguide levert recht-toe-recht-aan motoren die uiterst betrouwbaar blijken te zijn. Ze zijn erg degelijk gebouwd, voorzien van een metalen ophanging (bracket) en onderdelen zijn goedkoop. Omdat de electronica onderin de motor zit, is er niet alleen een optimale koeling maar treedt er ook geen storing op met dieptemeters. Verder is het voor velen van belang dat deze motoren een relatief hoge topsnelheid halen. De traploze modellen van deze motoren zijn daarnaast ook goed afstandsbediend te maken en kunnen derhalve ook goed gebruikt worden voor hoofdaandrijving van bijvoorbeeld een kleine tot middelgrote sloep met een middenconsole (tot ca 5 a 5,5 meter lang afhankelijk van de rompvorm).

Klik hier om naar de MinnKota motoren te gaan.

Klik hier om naar de Motorguide motoren te gaan