Buitenboordmotoren
Elektromotoren

- MinnKota
- Motorguide

Vis- en toerboten

Accu's en laders

Dieptemeters/visvinders

Reparatie/onderhoud
Bootaccessoires
Aanbiedingen
Occasions
Adres/contact

ENSINK WATERSPORT

Minn Kota

MinnKota is wereldmarkleider op het gebied van electrische buitenboordmotoren. Voor elk gebruik en iedere gebruiker heeft MinnKota wel een oplossing. Op deze site staat de basisinformatie van deze modellen. Op www.evin.nl vindt u zeer veel en gedetaillerde informatie over alle MinnKota modellen.

Kijk op onze rubriek "Aanbiedingen" voor onze geweldige setprijzen die absoluut tot de laagste van Nederland behoren maar wel Inclusief de Evin garantie. U bent dus bij ons dubbel goed uit.

Voor de recreant is er de Endura serie. Eenvoudige en zeer betrouwbare motoren verkrijgbaar met een stuwkracht varierend van 30 tot 55 Lbs. Deze motoren zijn bij uitstek geschikt voor het aandrijven van roei- en toerboten tot zo'n 5m lang. De snelheid wordt geregeld via een standenschakelaar die vijf snelheden vooruit en drie snelheden achteruit heeft. Verder hebben de endura's een teleskopisch handvat. Naast tourboten en visboten kunnen ook kinderboten en kano's heel goed met deze modellen worden aangedreven. Alle endura motoren werken op 12 Volt. De 30 Lbs is een kortstaart motor, alle andere modellen zijn voorzien van een langstaart (36" schacht). De diepte is echter instelbaar.

Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De Minn Kota Traxxis (vervangt per 2009 de Maxxum serie) is een heel goede en energiezuinige motor voor zowel de visser als waterrecreant. De Traxxis is verkrijgbaar in 12V versies met een stuwkracht van 40 en 55 Lbs en in 24V versies die 70 of 80 Lbs leveren. De Traxxis heeft t.o.v. de Endura serie enige heel belangrijke verschillen. Als eerst heeft de Traxxis een variabele (traploze) snelheidsregeling die vooral op lage snelheden, veel minder stroom verbruikt. Vervolgens heeft de Traxxis een geheel nieuw ontworpen bracket. Met dit nieuwe bracket kan de motor met een hand worden gekanteld. Tevens is deze sterk genoeg om te worden gebruikt bij het backtrollen. T.o.v. de oude Maxxum heeft de Traxxis ook een teleskopisch handvat gekregen.

Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De Vector bestaat alleen nog in een 12V 55 Lbs versie en in een 24V 80 Lbs sterke versie. De Vector is een zeer populaire motor voor de visser. De motor kan in een handomdraai worden omgezet van trolling naar backtrolling, waarbij de kop 180 graden wordt gedraaid. Verder heeft deze motor een 1:3 sturing. Dit houdt in dat het motorblok drie keer zo hard draait als het handvat. Als u dus het handvat 30 graden draait, dan draait het motorblok 90 graden. Aangezien de motor een zeer lang teleskopisch handvat heeft, kunt u zo met een kleine stuuruitslag toch veel bijsturen. De Vector 3X heeft GEEN achteruit. Daarvoor moet u het handvat 60 graden (motorblok 180 graden) draaien.

Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De MinnKota Vantage, in een woord geweldig. Zeer populair onder de wedstrijdvissers. De motor gaat op en neer met een druk op de knop. Aan en uitzetten gaat ook met een drukknopje op het einde van het handvat. U kunt de snelheid met een draaiknop instellen en u hoeft deze niet steeds opnieuw in te stellen, u zet immers met een andere knop de motor aan en uit. Ideaal bij het driften en verticalen. De motor is voorzien van een zeer lang teleskopisch handvat. De motor heeft een 1:4 sturing, vergelijkbaar met die van de Vector (heeft 1:3).

Doordat de motor electrisch wordt op- en neer gehaald, heeft u bij het verplaatsen geen motor in de boot, deze is immers achterop de boot geplaatst. De Vantage is alleen in een 24V 80 Lbs versie leverbaar.

Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De MinnKota Powerdrive V2 is een boeggemonteerde motor die (zoals de naam al zegt) electronisch gestuurd wordt dmv een servo-stuurmotor. Dit model kan ook met een z.g. autopilot worden geleverd. Daarmee kan de motor zelf, mbv een ingebouwd kompas, een bepaalde stuurrichting vasthouden door op een knop op de kop van de motor te drukken. Zo kan men de boot met de boeg in de wind sturen en de motor deze stuurrichting vast laten houden. Ook kan men bij het driften, als de boot afdraait, de motor even aanzetten zodat hij de boot weer in de wind legt. U vist, de motor stuurt. Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De Powerdrive V2 is leverbaar in een 12V 55 Lbs versie en in een 24V 70 Lbs versie. Af en toe hebben wij ook 12V OEM, 42 Lbs motoren.

De Minn Kota Terrova is een luxere versie van de Powerdrive V2. De motor kan geheel vanaf het voetpedaal worden geleverd. Ook de autopilot (kompassturing) kan vanaf het pedaal worden in- en uitgeschakeld. Verder gaat het te waterlaten en ophalen van de motor heel gemakkelijk dmv een handel achterop de voet van de motor. De optionele co-pilot wordt in een zijdeksel ingebouwd en is vanaf buiten onzichtbaar. Ook kan men mbv de copilot de autopilot in- en uitschakelen. Verder heeft de co-pilot bij de Terrova de mogelijkheid om in een keer op vol vermogen te draaien en daarna, wederom door een druk op een knop, naar de oude draaisnelheid te gaan. De Terrova is leverbaar in een 12V 55Lbs versie en in een 24V 80Lbs versie. De 80 Lbs is op bestelling ook met een 60" schacht leverbaar.

Kijk op www.evin.nl voor een uitgebreidere uitleg.

De MinnKota Deckhand ankerlier is een heel bruikbare accessoire voor vissers die alleen voert als er spanning op de lijn staat. De lijn zal dus zelden nog in de knoop raken. De Deckhand gebruikt dezelfde boegplaat als de Terrova en Powerdrive motoren en is dus eenvoudig om te wisselen met deze motoren. De Deckhand 40 is ook verkrijgbaar met een afstandsbediening zodat hij ook vanaf achterin de boot is te bedienen.

MinnKota Accessoires

Andersonstekkers, oer degelijk, geschikt voor 16mm2 kabel. In MinnKota verpakking alleen in zwart verkrijgbaar. Anders ook in grijs en rood. In MinnKota verpakking 17,50 Euro. Standaard verpakking (gelijk product) 9,50 Euro

Marinco stekkerset (Female + Male) desgewenst adapter voor 16mm2 kabel verkrijgbaar. In MinnKota verpakking 45 Euro per set. In Marinco verpakking 40 Euro.

Boegplaat (Origineel MinnKota en RigRite). MinnKota 79 Euro, RigRite 69 Euro.

Verlenghandels voor Maxxum en Endura, 18 en 30 Inch lang. Ook teleskopisch verkrijgbaar

Motorslot voor Endura, Maxxum en Vantage (past NIET op Traxxis)

Verder hebben wij uiteraard propellers, transducerbrackets, metalen brackets voor de maxxum, 16mm2 en 10mm2 ultra dikke en dubbel geisoleerde verlengkabel op rol, speciale ankers voor de DeckHand 40 etc.