Buitenboordmotoren
Elektromotoren
Vis- en toerboten

- Rubberboten
- Polyester boten
- Aluminium visboten
- Gebruikte boten
Accu's en laders

Dieptemeters/visvinders

Reparatie/onderhoud
Bootaccessoires
Aanbiedingen Occasions
Adres/contact

ENSINK WATERSPORT

Boten voor ieder gebruik.

Voor de visser hebben wij een ruime keuze gelaste aluminium boten van o.a. Monark en Tracker, welke beide in Amerika worden gebouwd. Voor de 'poldervisser' leveren wij daarnaast platbodems (jon boten) van Allcraft (wordt in Nederland geproduceerd) en het Tjechische Marine.

Monark gelaste aluminium boten.

Al 47 jaar bouwt Monark Aluminium visboten. Met deze lange ervaring kunt u er van uitgaan dat deze geheel gelaste boten degelijk en weldoordacht in elkaar zitten. Doordat er vrijwel geen hout in de boten zijn verwerkt hebben deze boten een heel laag eigen gewicht. Tevens hebben deze boten derhalve een zeer lange levensduur doordat er geen hout in bijvoorbeeld de spiegel gaat rotten. Verder kunt u door dit lage eigen gewicht volstaan met een (lichte) 25 Pk motor en dan met twee volwassen personen, geheel visklaar toch ruim 40 km.u behalen. Zo kunt u ook volstaan met een (lichte) 12V electromotor. Daardoor blijft het totale bootgewicht over het algemeen onder de 475 Kg (incl. accu's brandstof, electromotor en accessoires) waardoor de te trekken massa incl. trailer op ca. 600 Kg komt. De DLX serie is leverbaar in een 14-voets uitvoering welke 4,40 meter lang is en in een 16-voets uitvoering van 5,02 meter lang. Beide boten zijn ca. 1,83 meter breed en wegen 270 resp. 280 kg. Beide mogen met maximaal 40 Pk worden uitgerust. Verder hebben deze boten zeer veel bergruimte, lange hengelkasten, en zijn geheel bekleed en voorzien van bilgepomp, visbun met pomp en twee luxe stoelen met drie posities.

Al met al een lichte (ca 600 Kg totaal) en daardoor betaalbare set die met de gemiddelde auto ook op een ongeremde trailer getrokken kan en mag worden. Een volledige setprijs incl. Lowrance X125 dieptemeter, 25Pk Suzuki, Motorguide FW54HTV (traploos), accu's etc. komt dan op 13500 Euro.

Hieronder ziet u de boot zoals die door Marco Kraal is gekozen en enige afbeeldingen van de 2006/7 modellen. (klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Op de site van evin staat meer informatie over deze boten.

Tracker gelaste aluminium visboten

Alhoewel Tracker in Nederland minder bekend is, is het in Amerika het grootste merk. Door de zeer diepe V-bodem hebben deze boten geweldige vaareigenschappen bij hoge snelheden en bij golven. Verder driften deze boten daardoor geweldig.

Tracker levert diverse modellen. In Nederland worden o.a. een 14-voets superguide, een 16-voets superguide, een 16-voets Pro-guide en een 17-voets pro-guide gevoerd. Trackers mogen met relatief veel vermogen worden uitgerust. Ze zijn ook ontworpen voor relatief hoge snelheden.

Per 2009 wordt de Superguide 16SC vervangen door de ProGuide 15SC welke overigens ook in Tillerversie leverbaar zal zijn. Verder is de ProGuide 16Sc vernieuwd en heeft extra bergruimte in o.a de vloer gekregen.

Meer informatie over deze boten volgt binnenkort Klik op de plaatjes hieronder voor een vergroting.

Hieronder enige afbeeldingen van de nieuwe ProGuide 15SC en ProGuide 15T